Цього літа на Красноградщині розпочнеться облаштування хоспісу

На двох останніх сесіях облради було виділено 11 млн грн на реконструкцію інфекційного відділення районної лікарні.

Відповідну інформацію під час робочого візиту на Красноградщину озвучив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Мешканцям села Піщанка, які цікавились перспективами розвитку медичної галузі району, очільник облради повідомив, що Мінрегіон нещодавно затвердив проект, яким передбачається відновлення пам’ятки архітектури, колишньої лікарні, побудованої на початку минулого століття земським лікарем Робертом Шиндлером. Для того, щоб облаштувати там хоспіс.

Потребу у хоспісі відчуває і Красноградщина, і сусідні райони.

«Разом із місцевою владою та депутатським корпусом маємо спільну позицію щодо необхідності збереження пам’ятки архітектури та організації нових робочих місць. А головне – будуть створені умови для надання необхідних послуг літнім людям: близько сорока одиноких та соціально вразливих людей зможуть отримувати паліативну допомогу, почуватися більш захищеними, коли реконструкцію об’єкта буде завершено» – сказав Сергій Чернов.

Кошти на реконструкцію у розмірі 18 мільйонів гривень передбачені, а отже, початися вона може вже з липня і за планом триватиме впродовж двох років.

Довідково. На власні кошти і за своїм проектом в 1914 році Шиндлер побудував у Краснограді земську лікарню (будівля збереглася до наших днів). Він створив в лікарні рентген-кабінет, оснастив його обладнанням, привезеним з Німеччини. Земський лікар Шиндлер був фахівцем широкого профілю: брав в лікарні пологи, робив складні хірургічні операції. Згідно з однією з легенд, після операції з видалення катаракти він дарував колишньому сліпому на щастя срібний рубль.

Нагадаємо.