Пройшли громадські слухання з питання підвищення тарифів на воду

В КП «Харківводоканал» пройшли громадські слухання з питання підвищення тарифів з 1 січня 2020 року.

Вартість кубічного метра холодної води пропонують підняти до 16.716 гривні (зараз 13.4 гривні), а водовідведення – до 11.232 гривні (зараз 6.7 гривні).

Необхідність підвищення тарифів комунальники пояснюють збільшенням витрат на електроенергію, хімреактиви, ремонт та матеріали, підвищенням мінімальної зарплати на початок 2020 року. Щоб тарифи були прийняті і вступили в силу, їх мають затвердити в НКРЕКП.

За словами гендиректора КП: «Це все проектні пропозиції. Ми зобов’язані повністю порахувати фактичні витрати, ввести коефіцієнт індексу інфляції та подати тарифи. Після чого тарифи будуть не один раз перераховуватися нацкомісією і нами. І на фактичне твердження в 2020 році буде той тариф, витрати по якому будуть фактично на той момент».

Гендиректор комунального підприємства повідомив, також, і про середні оклади співробітників «Харківводоканалу». Зокрема, ця сума становить 7600 гривень.

За словами присутніх, від мінімалки, яку вже багато років отримують рядові співробітники їдальні цього закладу (за щоденну роботу) до високих зарплат керівного складу.

Проте, за словами гендиректора КП «Харківводоканал» Віталія Панова, 7600 гривень в основному отримують працівники, які працюють в режимі «доба-три».

У комунальників, які працюють на екскаваторі, оклад вище – 12-13 тисяч гривень. Всього, за інформацією Панова, на підприємстві працевлаштовано близько 5800 осіб.

Довідково. 21 квітня 2019 року вступили в силу нові тарифи на холодну воду і каналізацію.

Нагадаємо.