Понад 7 тисяч громадян отримали одноразову грошову допомогу

У 2018 році за Програмою соціального захисту населення збільшився обсяг надання матеріальної допомоги.

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова: «Протягом 2018 року майже 7 тисячам громадян була надана грошова допомога на загальну суму понад 46 млн грн, що у 1,2 рази більше у порівнянні із минулим роком».

Фінансова підтримка учасникам АТО склала 1,3 млн грн. Крім того, з обласного бюджету були виділені кошти у розмірі 6,5 млн грн на придбання спеціалізованого автотранспорту для будинків-інтернатів системи соціального захисту населення. На організацію санаторно-курортного лікування особам з інвалідністю – 13 млн грн.

«Через збільшення кількості звернень від громадян, які у 80% пов’язані з необхідністю лікування тяжких захворювань, таких як онкологія, з цього року утричі зросло фінансування обласної програми «Здоров’я Слобожанщини», – розповів голова облради Сергій Чернов.

Зокрема, на забезпечення лікарськими засобами хворих, які страждають на онкологічну патологію, для проведення хіміотерапії у 2019 році Програмою «Здоров’я Слобожанщини» передбачено 260 млн грн. Окрім того, на забезпечення онкохворих сучасними методами діагностики на базі закладів охорони здоров’я передбачається 25 млн грн.

Нагадаємо.