Підвели минулорічні підсумки реконструкції палацо-паркового комплексу «Садиба»

У 2018 році з обласного бюджету було виділено 1,3 мільйона гривень на відновлення Шарівського палацу.

Про хід виконання робіт із реконструкції та збереження палацо-паркового комплексу «Садиба» у 2018 році говорили під час засідання постійної комісії обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області.

За словами керівника обласного комунального підприємства «Знахідка» Валерії Попової, за період з січня по листопад 2018 року територію комплексу відвідало 18 тис 768 осіб, вартість квитка складала 25 грн – дорослий, 15 грн – дитячий.

З 2018 року почала реалізовуватися обласна Програма збереження архітектурної спадщини Харківської області на період до 2023 року, якою передбачені першочергові ремонтно-реставраційні роботи по одному з найвизначніших архітектурних ансамблів Харківщини – «Садиби» у смт Шарівка Богодухівського району.

Для реалізації програми Харківською обласною радою були передбачені кошти у сумі 1 млн 298 тис грн.

Для збереження та вирішення нагальних питань палацо-паркового комплексу в рамках програми у минулому році було сплановано та реалізовано низку заходів, зокрема  – розробка науково-проектної документації для реабілітації «Садиби».

Обов’язковим заходом було занесення палацо-паркового комплексу «Садиба» до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Розроблено також історико-архітектурний опорний план смт Шарівка для визначення межі історичного арсеналу та режиму використання території.

На 2019 рік заплановано продовження ремонтно-реставраційних робіт у комплексі «Садиба».

Нагадаємо.