Підсумки аграрного сектора області за 2018 рік

Минулого року за показниками збору врожаю область зайняла 1 місце з виробництва ячменя ярого – 441,3 тис тон, гороху – 101,4 тис тон, соняшнику – 1453,7 тис тон.

Дані були озвучені під час засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

Також, за підсумками 2018 року індекс валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств склав 106,0%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – 109,7%, в господарствах населення – 101,7%.

Найвищий показник Харківської області у молочній галузі. За 2018 рік в середньому по сільгосппідприємствам області, від однієї корови було надоєно 7067 кг молока – 2 місце в Україні, що на 3,7% більше показника 2017 року. Що стосується обсягів збору овочів відкритого ґрунту, то Харківщина посіла 3 місце серед областей України.

За словами директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Андрія Колоса, протягом 2018 року вживалися заходи, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності продукції аграрного сектора на внутрішньому та зовнішньому ринках, вирішення соціальних проблем села.

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова: «Агропромисловий комплекс Харківщини  має достатній потенціал, аби максимально зміцнити виробничі потужності і забезпечити провідні позиції регіону на ринках продовольства».

Нагадаємо.