Підготовлений проект фінансування охорони навколишнього природного середовища Харківщини

У Будинку рад обговорили питання розподілу коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік.

В ході засідання постійної комісії, також, підвели підсумки освоєння коштів фонду у минулому році.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Сергія Магдисюка, минулого року з обласного фонду було профінансовано проектів на суму понад 82 млн грн, що складає 90% від річного плану.

Кошти здебільшого були направлені на розробку проектно-кошторисної документації для впровадження проектів з очищення навколишньої середи; реконструкції очисних споруд,  насосних та каналізаційно-насосних станцій, самопаливних колекторів; придбання сміттєвозів, вакуумних машин тощо.

Депутати також були поінформовані щодо необхідності фінансування об’єктів ремонту та будівництва за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Так, у 2019 році за коштами фонду планують впроваджувати сімнадцять проектів на суму 64 млн 383 тис грн у районах області.

Зокрема Проектом документу передбачено:

– 19 млн грн заплановано направити на реконструкцію очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району;

– 6 млн грн – на капітальний ремонт частини каналізаційного напірного колектору протяжністю 800 метрів крізь річку Берестовенька в селі Наталине Красноградського району;

– 6 млн грн на реконструкцію очисних споруд у смт Есхар Чугуївського району;

– 5 млн грн на реконструкцію каналізаційного колектору у місті Чугуїв;

– 6 млн 510 тис грн на реконструкцію дільниці ІІ Орджонікідзевського колектору.

За думкою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова: «Сьогодні ми маємо одночасно займатись питаннями збереження навколишнього природного середовища, розвивати інфраструктуру громад, поліпшувати умови життя селян, роботу шкіл, дитсадків та інших соціально значущих об’єктів».

Проект  розподілу коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік винесений на розгляд сесії Харківської обласної ради 28 лютого.

Нагадаємо.