Керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати попереджено про відповідальність

За травень борги по заробітній платі ліквідовані на шести підприємствах в сумі 2,1 млн грн, скорочені – на п’яти підприємствах на 1,4 млн грн.

Під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної платі, пенсіях, стипендіях та інших соціальних виплат, стало відомо, що керівник ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» пообіцяв погасити борги до 1 серпня 2019 року, ТОВ «Термолайф» – до 1 січня 2020 року.

Керівництво ДП «Хлібна база №85» Державного агентства резерву України зобов’язалося розрахуватися з працівниками до 1 вересня, а ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування» – до 1 січня 2020 року.

Окремо прийнято рішення направити лист до Первомайської міськради як до засновника КП «Житлосервіс» про зростання боргів із зарплати на підприємстві.

За результатами виявлених порушень законодавства про працю матеріали щодо кількох підприємств направлені до правоохоронних органів. Керівники підприємств-боржників попереджені про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Нагадаємо.