ХТМ робитимуть перерахунки за ненадане тепло

Харківські теплові мережі зробили заяву про перерахунки:

«Харків’яни не повинні платити за опалення, коли його в їх будинках не було. Таку думку озвучили в тепломережах. У місті створили спеціальну базу, яка відображає стан поданого тепла. І перерахунок за послуги постійно триває».

«Звичайно, за ненадані послуги харків’янам буде виконаний перерахунок. Це однозначно. Не потрібно турбуватися, що це залишається поза увагою.

 На контролі оперативність виявлення таких випадків, конкретних адрес, конкретних будинків, і щоб ця інформація знаходила своє відображення якомога швидше в базі даних, використовуваної для нарахування оплати за подане тепло. Отже, зайвих нарахувань не буде» – запевняє заступник генерального директора з теплозбутової роботи Сергій Медведєв.

Однак, незважаючи на перерахунок послуг, борг харків’ян все одно зростає. Зараз він становить майже 2 мільярди гривень. Саме тому в тепломережах нагадують, що користувачі послуг можуть розділити свій борг на певний термін або оформити субсидію.

За законом державна допомога надається лише в тому випадку, коли у людини немає боргу, тому в тепломережі пропонують свій додатковий алгоритм.

«Є механізм складання договору реструктуризації цієї заборгованості. Управління праці та соцзахисту оформляють субсидію при наявності договору про реструктуризацію такої заборгованості, тому такі договори ми складаємо часто, звертаються до нас люди теж часто, ми робимо їх і тут в операційній залі на Мефодієвській, 11, а також на будь-якій районній філії ХТМ», розповів Сергій Медведєв.